Haldex on Rootsis asuv ettevõte, mis tegutseb kogu maailmas, kontoritega 19 riigis. Haldex töötab välja ja pakub usaldusväärseid ja innovaatilisi lahendusi, mis parandavad ohutust, sõidukite dünaamikat ja keskkonnasäästlikkust ülemaailmses tarbesõidukite tööstuses. Oleme üks juhtivaid piduri- ja vedrustuslahenduste tarnijaid ning töötame välja uut tehnoloogiat elektriliste ja autonoomsete sõidukite jaoks.

Tooteportfelli keskmes on raskete sõidukite piduritooted ja õhkvedrustussüsteemid. Haldex on turuliider mitmes tootekategoorias, sealhulgas trummelpidurite pidurite reguleerimises. Haldexi tooted võidavad kiirelt turuosa teistes esilekerkivates valdkondades, näiteks ketaspidurid, mida tunnustatakse uuendusliku disaini poolest. Need ja muud komponendid moodustavad Foundation Brake tooterühma, samas kui õhkvedrustuse komponendid, nagu ABS, EBS ja õhukuivatid, moodustavad Air Controls tooterühma.

Haldex tegeleb müügi, teadus- ja arendustegevuse ning tootmisega kogu maailmas. Ettevõttel on esindused 19 riigis ja tootmisüksused Rootsis, Saksamaal, Ungaris, Hiinas, Indias, Brasiilias, Mehhikos ja USA-s. Üle poole Haldexi müügist moodustatakse Põhja-Ameerikas, kolmandik Euroopas ning ülejäänu Aasias ja Lõuna-Ameerikas.

Igal üksikul tootel, mida Haldex arendab või oma kliendiportfelli lisab, peab olema potentsiaal olla oma segmendi turuliider. Samuti peaks sellel olema atraktiivne järelturu pakkumine.

Turuliidriks saamine nõuab uuendusi ja põhjalikku ülevaadet kliendi ärist. Väärtuse loomise prioriteetsed valdkonnad on ohutus, keskkonnamõju ja omamise kogukulud. Need on valdkonnad, kus tooteinnovatsioon aitab kliendi äritegevusele kaasa. Samuti on vaja turuteadmisi, nii et loodav toode suudaks saavutada piisava kasumlikkuse saavutamiseks vajalikud kriitilised mahud. Autotööstuses esinevate pikkade tarneaegade tõttu pakuvad tulevased tehnoloogia suundumused suurt huvi. Autotööstuses 10-15 aasta pärast toimuv võib avaldada otseseid tagajärgi sellele, kuidas tänapäeval tootearendus välja näeb.

Toote juhtimine nõuab keskendumist. Haldexi eesmärk on investeerida ressursse sinna, kus nad kõige rohkem väärtust loovad, tuginedes täna edukate tootevaldkondadele. Ressursid suunatakse projektidele, mis võivad midagi muuta, selle asemel, et neid mitme projekti vahel laiali jagada. Haldex peab ka tagama, et arendusinseneridel on õiged oskused, et mõista praegu turul olevaid tooteid ja neid arendada, aga ka tulevikutooteid ette näha ja välja töötada.
Järelturul muutuvad klientide vajadused sõidukite eluea jooksul. Esimese paari aasta jooksul on suure vastupidavusega varuosad üldjuhul nõudluseks. Mida vanemaks sõiduk muutub, seda lühemaks perioodiks see igale omanikule kuulub ja varuosade vastupidavust ei tähtsustata samal määral. Eesmärk on suurendada tulusid kasumlikumalt järelturult uute tehnoloogiate, näiteks e-kaubanduse laiema pakkumise ja kasutamise kaudu. Haldex on esmaklassiliste toodete tarnija, mis on atraktiivne omanikele, kes tähtsustavad brändi töötubades kõrget kvaliteeti ja teenindust.

Oluline samm tootevaliku laiendamisel on toodete rühmitamine Premium Line, Value Line ja Reman ridadesse, mis käivitati 2016. aasta kevadel. Väärtusliin koosneb taskukohastest toodetest, mis põhinevad lihtsamatel spetsifikatsioonidel. Reman liin pakub renoveeritud tooteid, mis on vastavalt keskkonnasõbralikud ja maksavad vähem kui esmaklassilised tooted.
Grau ja Midland kaubamärgid on kasutusele võetud, et kliendile oleks selge, milliseid omadusi iga toode esindab. Järelturu klientidele pakkumise lihtsustamise sammuna tutvustati aasta jooksul Euroopas ja Põhja-Ameerikas e-kaubanduse lahendusi.

OEM-klientidega loob Haldex isiklikke ja strateegilisi suhteid. Ühiseid arendusprojekte viiakse läbi suurimate klientidega ja me töötame nende tegevuse vahetus läheduses. Järelturu klientidel on erinevad vajadused ja nad vajavad mugavat juurdepääsu laiale tootevalikule. Seetõttu peab Haldex rakendama erinevatele kliendigruppidele erinevaid strateegiaid ja sisemisi tööriistu, et hõlbustada nendega äritegevust kõigi klientide jaoks, samal ajal kui Haldex kasutab tõhusalt oma ressursse.